Lid van het Young Fire & Rescue Team voert een reanimatieoefening uit onder toeziend oog van een Rode Medewerkster

Wat is het Rode Kruis?

Het Rode Kruis is met bijna 100 miljoen leden, vrijwilligers en supporters en 192 nationale organisaties de grootste humanitaire organisatie in de wereld.

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode Kruis geeft hulp aan mensen in nood. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse, je huis uit moet voor een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Als mensen moeten vluchten voor een oorlog of als hun huis is weggevaagd door een natuurramp. Miljoenen mensen bouwen dan op de medische en voedselhulp van het Rode Kruis.

Wat leer je van het Rode Kruis?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis op straat of op het werk kunnen zich ernstige tot minder ernstige ongevallen voordoen. Bij het Young Fire & Rescue Team krijg jij de kans om EHBO diploma’s te behalen. Je krijgt veel informatie over het menselijk lichaam en leert onder meer brandwonden te behandelen, om te gaan met bloedingen, kneuzingen, botbreuken, oogletsel en vergiftiging. Ook leer je volwassenen en kinderen te reanimeren. Met een EHBO diploma op zak kun jij het verschil maken tussen leven en dood.