Hoe kun je je als onderwijs­instelling verbinden met een Young Fire & Rescue Team?

Alle partners en samenwerkende partijen, zoals VO-scholen en gemeenten, kunnen het initiatief nemen om een Young Fire & Rescue Team op te zetten. Als er minimaal drie partners uit het veiligheidsdomein zijn betrokken, spreken we over een Young Fire & Rescue Team. Het woord ‘Fire’ zegt het al; de brandweer is altijd een van de partners. Daarnaast kun je kiezen voor de politie, Defensie, het Rode Kruis of de reddingsbrigade. Uiteraard wordt de inzet van onze partners georganiseerd in nauw overleg met deze organisaties.

Oefenprogramma op school

Ben je als VO-school de initiatiefnemer? Dan maak je samen met de partners een oefenprogramma voor minimaal een jaar en circa 20 trainingen per jaar. Daarnaast zorg je voor alle randvoorwaarden, zoals het aanstellen van een projectleider, trainers en jeugdleiders, werving- en selectie van jongeren, communicatie met ouders, keuringen, verzekeringen enzovoorts.

Workshop of demonstratie op school?

Wil je niet direct een team opzetten, maar vind je het wel nuttig om aandacht te besteden aan veiligheid op je school? Misschien kunnen wij een workshop of demonstratie voor je verzorgen in samenwerking met onze partners en jongeren. Heb je andere ideeën? Dan horen wij dat graag.

Meer weten?

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland geeft graag meer informatie, denkt met je mee en ondersteunt je met documenten. Neem contact op via het formulier of bel met projectleider Jessica Benedictus, 06-21 641 441.

Informatieaanvraag

Ik heb interesse in het Young Fire & Rescue Team en wil meer informatie ontvangen als: