Het Young Fire & Rescue Team

Lijkt het je leuk om te weten wat de brandweer, politie, reddingsbrigade, het Rode Kruis en Defensie precies doen? Vanaf 13 jaar kun je dit zelf meemaken als lid van het Young Fire & Rescue Team. Je kunt tot 18 jaar bij het team blijven.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van een leuke groep van circa 15 jongeren (meiden en jongens). Elke week (niet tijdens de vakanties) komen jullie één avond bij elkaar. De avonden worden begeleid door trainers van de betrokken organisaties, zoals brandweer, het Rode Kruis of de politie. Daarnaast zijn er altijd dezelfde jeugdleiders aanwezig. Bekende gezichten, waarop je kunt terugvallen.

Een jaar bestaat uit ongeveer 30 leer/oefenavonden van tweeënhalf uur. Je kijkt achter de schermen van verschillende organisaties en krijgt informatie over onderwerpen die belangrijk zijn, zoals veiligheid. Je gaat leren om branden te blussen, mensen en kinderen te reanimeren, jezelf te verdedigen of een drenkeling uit het water te redden. Ook kun je belangrijke certificaten halen, zoals een EHBO en een lifesafer diploma. Als je een onderdeel hebt afgerond, krijg je een badge.

De meeste avonden komen jullie bij elkaar op een vaste locatie. Anders regelen wij vervoer. Bijvoorbeeld naar een zwembad om een proefduik te maken met de reddingsbrigade of naar een bootcamp van Defensie.

Wanneer kun je lid worden?

Als je 13 jaar oud bent, kun je lid worden van het Young Fire & Rescue Team. Je krijgt een medische keuring om te checken of je fit genoeg bent voor alle oefeningen. Als dat niet (helemaal) zo is, houden we hier rekening mee. Je kunt tot 18 jaar lid blijven van het team.

We vinden het belangrijk dat je echt kiest voor het team. Natuurlijk kun je een keer ziek zijn, maar in principe ben je op elke oefenavond aanwezig. Je teamleden hebben je nodig. Na een proefperiode word je officieel benoemd als teamlid.

Wat kost het?

Wij investeren veel in jou. Medewerkers van alle organisaties (begeleiders) en jeugdleiders maken tijd vrij om je te begeleiden. Je krijgt de kans om kostbare certificaten te behalen en je krijgt speciale kleding van ons. Als bijdrage vragen we van je ouders/verzorgers € 50,- per jaar aan contributie.

Informatie of aanmelden?

Via deze website kun je meer informatie aanvragen of je direct aanmelden.